Català Castellano English
080

 

Formada per dos dissenyadors letons, Marite Mastina i Rolands Peterkops, MAREUNROL’S és una marca de moda emergent establerta a Riga. Ambdós nascuts l’estiu de 1982, i de pares funcionaris en una Letònia ocupada pels soviètics, l’emergència creativa dels joves dissenyadors va coincidir amb la independència de Letònia i amb un augment del contacte amb altres cultures. Amb ganes de treure el màxim de l´expressió trobada recentment, el 1998 ambdós van decidir centrar-se en el disseny de moda i es van matricular al Riga College of Design and Arts.

De seguida va sorgir una amistat que va millorar les creacions atès que s´inspiraven amb la innovació que l’un aportava l´altre. Aviat van aparèixer a l´escena nacional participant en esdeveniments i concursos nacionals de moda. Això els va dur a dissenyar vestuari per a dos teatres importants de Riga, un popular llargmetratge, un vídeo musical d’un grup de rock destacat, i han treballat com a estilistes per reportatges gràfics de moda, publicitat i entre d´altres projectes. Essent encara estudiants, els seus noms van començar a sonar a Letònia i a l´estranger en presentar els seus treballs en certàmens de les capitals bàltiques, a la Berlin Fashion Week i a la Latvian Fashion Exposé de París.
El 2005, MAREUNROL’S va crear una línia molt específica de texans anomenada mrjeans, que encara va impulsar la seva reputació en el món de la moda underground. El creixement orgànic continuat dels dissenyadors els ha dut a ser finalistes en la majoria de les competicions per a joves dissenyadors de moda. ITS#6, el 2007, els va permetre adquirir més perfil internacional, en particular entre la premsa especialitzada i els clients. Posteriorment, el mateix 2007, i novament el 2008 van ser presents a la St. Petersburg Fashion Week on van ser molt aclamats per la premsa russa. Fins l’actualitat, Mareunrol’s ha aparegut en publicacions importants d’Europa, Rússia i els Estats Units.
Des de 2006, MAREUNROL’S ha participat i ha donat suport amb entusiasme al certamen Moment de moda, música i art de Riga, Letònia, i en l’edició de 2008, en van ser els comissaris artístics.
La seva darrera col·lecció rep el nom de Private Detective, molt influïda pel cinema negre, influència que també és la base del seu primer curtmetratge de moda i que porta el mateix títol. Creat amb estil de parada de càmera, aquesta pel·lícula ha resultat seleccionada per participar al festival de cinema de Diane Pernet AVSOFF

Contacte Showroom

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona