Català Castellano English
080

MATERIALBYPRODUCT

 

MATERIALBYPRODUCT COMUNICAT DE PREMSA TARDOR – HIVERN 2009/10

Dimasi i McDonald van començar a crear una casa, quan el 2004 van formar MATERIALBYPRODUCT. La casa que domina el seu imaginari col·lectiu és Chanel. Deixant de banda el fet que és una moda magnífica, el que inspira aquesta parella de dissenyadors es un llenguatge inequívoc compost per allò de què estan fetes les coses: tècnica i procés. Així doncs, Dimasi i McDonald han inventat tècniques i processos que defineixen totes les coses de MATERIALBYPRODUCT. Aquest llenguatge va començar amb la reinvenció dels fonaments de la producció de roba: retallar, marcar i unir la tela.

Hi ha dues maneres bàsiques de donar forma a la roba per al cos. D´una banda, es pot agafar, i embolicar-la o penjar-la al voltant de cos, el drapejat. De l’altra, es pot retallar, unir les peces i recobrir el cos, la sastreria pròpiament dita. MATERIALBYPRODUCT fusiona ambdues estratègies per produir la nova silueta del segle XXI.

Una revisió de les formes de la moda al llarg de la història proporcionarà un inventari històric dominat pel volum. El segle XX les formes eren més estretes. La silueta de MATERIALBYPRODUCT té una caiguda a la manera d´una columna, per la part frontal, s´embolica a la part lateral del cos i la part posterior és drapejada. La silueta característica és deixada anar al darrera de la cintura i recollida a la vora posterior. Del que es tracta és de la visió lateral que es té de la silueta. Un no mira la dona vestida de MATERIALBYPRODUCT ; és ella que es gira per mirar.

Una quadrícula de llunes marca el teixit per a la construcció i il·lustra la fusió que MATERIALBYPRODUCT fa de la draperia i la sastreria; d’aquesta fusió en resulten sorprenentment poques costures de construcció i tampoc no hi ha clecs convencionals. A la col·lecció tardor – hivern 2009/10, les llunes estampades i tallades amb làser s’escapen de la quadrícula rígida per seguir els camps del jersei de llana i de seda, del crepè i la pell. La costura principal de la peça és un camí de seda que travessa l’espatlla i que adorna l’escot amb collarets i llaços de seda.

El concepte de començar una casa era, al mateix temps, un somni naïve i una gran ambició compartit per una parella de dissenyadors amb el repte geogràfic de ser d´Austràlia. Per fer front a aquest desavantatge, Dimasi & McDonald van començar a fer components per una casa mòbil, fins ara amb sèries de cortines, una de les quals, estampada amb aigües que recorda a una paret. A la col·lecció es presenta un vestit com una crisàlide en una pantalla. Aquest vestit-pantalla captura un moment ambigu del procés de disseny de MATERIALBYPRODUCT que dóna lloc al naixement de vestits, cortines, pantalles, parets, terres i moda fantàstica.

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona