Català Castellano English
080

 

MAREUNROL’S - Private Detective

2009/10

La nostra última col·lecció s´inspira en l´estil del cinema negre de detectius, de les gavardines dels anys quaranta i seixanta, l’estil urbà contemporani i, en darrer lloc però no menys important, en les històries de detectius japoneses de totes les èpoques.

El concepte girava entorn els uniformes de treball i peces típiques com ara gavardines, vestits i vestits femenins associats al cinema negre. Mitjançant una desconstrucció i una revisió acurades, hem creat la nostra pròpia visió, tot equilibrant formes, mesures i d´altres detalls.

L’observació i l´anàlisi dels personatges bons i dolents del cinema negre han encaminat la nostra creació. A més, hem passat llargues nits passat escodrinyant arxius i còpies no-autoritzades de documents altament confidencials per tal de conèixer la ment dels nostres subjectes. Inspirats en la poca destresa i els trets defectuosos dels detectius i dels policies del cinema negre, malforjats, amb roba pobra, de mala qualitat, vam començar a dissenyar la nostra col·lecció.

Mestresses de casa desconfiades, presoners, assassins, lladres de bancs, traficants de drogues, tots amb vestits sexys i gavardines boniques. El periodista, insensible, exposat, porta roba trenada i de quadres similar a les cotes de malla. Teles de llana que caracteritzen a l’enginyós i extravagant, mentre que el seriós porta jerseis esportius de cotó i impermeables de PVC. Per la seva banda, unes perruques grans mantenen el toc de surrealisme i misticisme, aspecte central del tema escollit. Mostrant un ambient de cinema negre de forma més galàctica, còsmica i enginyosa, la nostra col·lecció destaca, poleix i recrea els baixos fons del món tenebrós dels delinqüents.
L’opció d’una pel·lícula per mostrar la nostra feina va sorgir de forma natural del fet que el cinema negre era una part central del concepte, com a inspiració i per desenvolupar-lo. El procés creatiu va iniciar-se amb la creació dels personatges de la pel·lícula, la trama va seguir-los poc després. Posteriorment, vam caracteritzar els personatges amb l’estil del cinema negre.

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona