Català Castellano English
080

AMINAKA WILMONT

 

Col·lecció tardor – hivern 2009/10

TIME LINE (Cronologia)

CONCEPTE

Per a la nostra col·lecció de la temporada tardor - hivern 2009/10 treballem la cronologia (time line). El concepte de temps és complex i d’una profunditat infinita i un abast il·limitat. Amb Time Lines estem creant una col·lecció que cerca el passat, el present i el futur de cada una de les peces, tot explorant què ha estat, el moment o instant de canvi continuïtat, i el què serà possiblement. La quantitat d’inspiració visual i la recerca és àmplia i singularment vairada i, com a tal, és difícil de plasmar-la en un full de paper. Per aquest motiu, volem intentar aclarir el concepte a través de processos i algunes de les possibles aplicacions dels dissenys. Les tècniques de tractament del concepte són les següents:

PASSAT – A través de la nostra interacció imposada, la tela o la peces inevitablement canviaran de forma i aparença, però intentem mantenir elements que transmetin la història inherent del seu estat inicial.

PRESENT – Un estat de canvi constant i fonamentalment necessari dissenyat a la peça que permet l’opció de l’evolució continuada, ja sigui pel que fa a la silueta, el color o el material.

FUTUR – El disseny insinuarà possibles formes i estats futurs.

Exemples relatius al material: en les nostres peces de pell, mesclarem pells noves amb cuirs rentats i gastats i mantenen les vores de la pell sense tallar. Amb aquest tres elements, al·ludim al passat (a través de les vores de la pell, que comunica la forma original de l´animal abans que es talli), el present (a través de la superfície de la pell prístina, nova i sense tractar) i el futur (a través del look desgastat i usat de la pell feta servir i rentada). El concepte es traduirà a través d´elements que componen la peça, no només el material. Emprarem tècniques similars per dissenyar la forma, la silueta, el color i els acabats.

Exemple relatiu a la forma: els detalls honoren peces icòniques passades en una silueta moderna, però desconstruïts en algunes àrees. Una manera possible de fer-ho (que estem estudiant) seria prenent el clàssic vestit jaqueta d’Yves Saint Laurent, situar-lo en un context contemporani tot remondelant-lo i mira com la forma de la silueta canviaria de manera natural si es portés durant un període llarg de temps.

A més d’això, tots els estampats (per bé que variarà la seva naturalesa gràfica) són creats d’acord amb els principis del concepte nuclear. Treballem amb estampats lumínics (tot capturant la llum a través de mitjans digitals dependent directament del temps, de la velocitat d’obertura i el temps d’exposició) i patrons construïts aleatòriament mitjançant l’ús continuat de participants múltiples que no n’estaran al corrent (pintures que hagin sobrat acumulades a l’atzar, deixades les unes sobre les altres de la paleta i l’estudi d’un artista que formen la seva pròpia expressió arbitrària independent de la intenció original). Convé aclarir que aquests exemples tan sols són algunes idees amb què treballem, com a part del procés en desenvolupament, pot ser que no totes es plasmin amb aquesta forma precisa a la col·lecció resultant.

TEIXITS

Llanes 100% angleses i italianes
Cuirs 100%
Sedes pures llises i estampades digitalment (a saber, doble georgette i malla de torçal)
Llana 100% (punt)

GAMMA DE COLORS

La gamma de colors és discreta i muda, exceptuant els estampats digitals. Actualment, la gamma de colors va del negre al, blanc trencat, grisos clars a foscos, color oliva i marrons clars a foscos (vegeu més avall). Com que la col·lecció encara està en fase de desenvolupament, potser que s´afegeixin petits detalls o colors, però sense que tinguin un gran pes en el conjunt de la col·lecció.

PRESENTACIÓ IDEAL DE LA COL·LECCIÓ

Aquesta sempre és una part delicada. Habitualment, les idees que tenim respecte de com preferiríem que fos contemplada la col·lecció creixen a mesura que aquesta va prenent forma i intercanviem idees a l’estudi.

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona