Català Castellano English
080

080 BARCELONA FASHION

 

EL CONCEPTE DEL 080 BARCELONA FASHION

El 080 Barcelona Fashion va néixer el juliol del 2007 amb l’objectiu de ser una plataforma per donar visibilitat als dissenyadors independents i esdevenir un referent del disseny i la moda d’avantguarda a escala internacional. La creativitat i la innovació són els conceptes que inspiren el 080 Barcelona Fashion, sense oblidar la importància del mercat i la necessitat de donar sortida comercial a la moda.

El 080 Barcelona Fashion s’emmarca dins del Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010, que impulsa el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquest pla es va dissenyar amb la intenció de reactivar el sector del tèxtil creant sinergies amb el disseny de moda que es fa avui dia a Catalunya, al mateix temps que es donava resposta a les dificultats dels creadors independents per materialitzar i comercialitzar les seves col·leccions, tant dins com fora de les nostres fronteres.

El Pla de Dinamització de la Moda gira al voltant de cinc eixos d’actuació: la internacionalització, la vinculació entre creativitat i indústria, el suport financer, el suport al talent emergent i l’organització d’un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona que situï la capital catalana en el panorama internacional del disseny i l’avantguarda.

Precisament, el 080 Barcelona Fashion s’enquadra en aquest últim eix. Amb la voluntat d’ocupar un espai en el circuit de la moda independent, aquest esdeveniment cerca convertir Barcelona en un aparador de primer ordre a escala mundial i en una cita ineludible de la moda i el disseny d’avantguarda. És per aquesta raó que el 080 Barcelona Fashion aposta per la «cultura de la moda» en un sentit integral i pretén ser més que una passarel·la de moda.

Des de l’edició pilot, celebrada el juliol del 2007, el 080 Barcelona Fashion ha anat millorant i creixent. Una mostra d’això és que la primera i segona edició, va comptar també amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, sumen esforços per tal que el 080 Barcelona Fashion, que es celebrarà els propers 16, 17 i 18 de març, situi Barcelona com a referent internacional de moda independent.

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona